Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyuszik a kánikulában.

2010.07.11

A nyuszik nem rajonganak a melegért. Mivel szegénykék nem tudnak se lihegni, se izzadni, egyedül a fülükön keresztül tudnak hőt leadni, ezért meglehetősen rosszul tűrik a magas hőmérsékletet. Soha, semmiképp ne rakjuk a nyuszi ketrecét a tűző napra mert kis kedvencünk könnyen hőgutát kaphat. Sajnos ez bekövetkezhet akkor is, ha a nyári kánikulában túl meleg lesz a szobában. Mivel a légkondi elég drága, és nincsen mindenkinek, ezért egyéb módokon kell megoldani a nyunyó hűtését. Erre alább olvasható a két legegyszerűbb módszer.

1. Ventillátor: használhatunk egyszerű asztali vagy álló ventillátort, de vigyázni kell, hogy ne fújja közvetlenül a nyuszit, mert a huzatban könnyen megfázhat a szeme vagy a füle.

2. Jégakku vagy fagyasztott víz: rakhatunk a ketrecébe egy jégakkut, vagy fél-egy-másfél literes flakonban lefagyasztott vizet. (ha kiolvad, cserélni kell!!) így a nyuszi mellé, vagy rá tud feküdni ha melege van.

Ezen kívül lefújhatjuk a nyuszit hűvös vízpermettel, de ha rosszul reagál rá, többet ne erőltessük, alkalmazunk más módszert!

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.